بهداشت محیط شهر دیر

بهداشت محیط شهر دیر
بهداشت محیط

ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 98
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 98
بازدید ماه : 147
بازدید کل : 69124
تعداد مطالب : 102
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1


جدیدترین قالبهای بلاگفا


جدیدترین کدهای موزیک برای وبلاگ

نكات بهداشتی و سلامت غذاهای غير خانگی 


رستوران ها موظف هستند که غذاهایی را به دست مشتری ها برسانند که از سلامت کافی برخوردار باشند. با این وجود بازهم یک سری اقدامات پیشگیرانه وجود دارند که می توانند ریسک ابتلا به مسمومیت غذایی را وقتی شما در بیرون از خانه غذا می خورید به حداقل برسانند.

 

 

چه نوع غذایی می تواند شما را بیمار کند؟

 

انواع متفاوت غذاها می توانند شما را بیمار کنند. بسیاری از غذاهایی که شامل نوع خاصی باکتری و یا ویروس هستند ممکن است رنگ، بو، مزه و طعم متفاوتی نسبت به یک غذای سالم نداشته باشند. باکتری های مسموم کننده غذاها ممکن است که از ابتدا در آن وجود داشته باشند و این امکان نیز وجود دارد که در طی مرحله پخت، آماده کردن و سرو کردن در آن بوجود آیند.

 

غذاهای پر خطر :

 

باکتری هایی که سبب ایجاد مسمومیت غذایی می شوند، می توانند در برخی انواع خاص غذاها خیلی راحت تر از انواع دیگر آنها رشد کرده و تکثیر یابند. این غذاهای پر خطر شامل موارد زیر می شوند:

 

  • گوشت
  •  
     
     
     
    مرغ
  • فراورده های لبنی
  • تخم مرغ
  • سوسیس و کالباس
  • غذاهای دریایی
  • پلو
  • ماکارونی پخته شده
  • سالاد آماده مانند سالاد کلم و سالاد ماکارونی
  • سالاد میوه جات

 

زمانیکه از این غذاها استفاده می کنید، باید دقت بیشتری به خرج داده و از نحوه طبخ، آماده سازی و سرو آن کاملاً مطمئن باشید.

 

انتخاب مکان مناسب برای صرف غذا :

 

زمانیکه تصمیم میگیرید برای صرف غذا به رستوران بروید و یا از بیرون غذا تهیه کنید، سوالات زیر را از خود بپرسید:  

 

  • آیا خدمه رستوران دستکش به دست دارند و آیا برای برداشتن غذاهای خام و پخته از گیره های جداگانه استفاده می کنند؟


  •  
     
    آیا خدمه برای تمیز کردن سطوح از دستمال های تمیز استفاده می کنند؟
     
  •  
    آیا غذاهای خام و پخته به درستی از هم مجزا می شوند؟
     
    •  
    •  
       
  •  
    آیا دستشویی های مکان مورد نظر تمیز است؟
  • آیا مغازه و یا رستوران رویه هم رفته تمیز است؟

 

کثیف بودن عمومی مکان، می تواند نشانه خوبی برای تشخیص این امر باشد که در آشپزخانه و در پشت صحنه اتفاقات مهیب تری در حال رخ دادن است.

 

 

نکاتی پیرامون خرید غذا از بیرون:

 

زمانیکه از بیرون غذا تهیه می کنید به خاطر داشته باشید:

 

  • غذای داغ باید کاملاً داغ بوده و بخار پز شده باشد، از خرید غذاهای نیمه گرم به شدت خودداری نمایید.
  • غذاهای سرد باید در فریزر و یا یخدان نگهداری شوند و زمانیکه آنها را صرف میکنید، باید کاملاً خنک بودنشان را احساس کنید.
  • ساندویچ ها و غذاهای آماده که شامل مخلفات فاسد شدنی هستند، مانند: گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ، و پنیر باید در یخچال نگهداری شده و بیش از 4 ساعت در دمای معمولی اتاق نمانند.

 

  • غذاهایی که درب منزل تحویل داده می شوند باید در فضا و درجه حرارت مناسبی قرار گرفته و سپس حمل شوند.

 

نکات مورد توجه در مورد رستوران های سلف سرویس:

 

 

دقت کنید که:

 

  • غذاهای داغ باید در داخل محفظه های مخصوص نگهداری محصولات گرم، ذخیره شوند.
  • غذاهای سرد باید در یخچال یا یک محفظه سرمایشی نگه داشته شوند.
  • هر غذا باید ابزار مخصوص به سرو خودش را داشته باشد.
  • کلیه ظرف ها باید مکرراً با غذاهای تازه پر شوند.
  • روی غذاها باید یک پوشش یا محافظ قرار داشته باشد.
  • بشقاب و کارد و چنگال باید تمیز و خشک شده باشند.

 

بردن غذا به خانه :

 

 

زمانی که تصمیم می گیرید غذا را به خانه ببرید، باید آنرا به سرعت مصرف کنید در غیر اینصورت آنرا حتماً در یخچال بگذارید. ضمناً باید توجه داشته باشید که باید این غذا را ظرف چند روز بخورید. بهتر است که غذاهایی را که احتمال مسمومیت در آنها وجود دارد – غذاهایی که به مدت بیش از 4 ساعت در دمای 5 الی 60 درجه سانتگیراد مانده اند- را دور بریزید.



 

 

 

کیسه حمل غذا:

 

رستوران هایی که غذا را به درب منزل شما می آورند، نباید از کیسه برای این کار استفاده کنند. اینگونه رستوران ها باید خدماتی را فراهم آورند که غذا را در محفظه های مخصوص با درجه حرارات مناسب به شما برسانند.

اگر بخواهید غذاهای مانده خود را درون این کیسه ها بریزید و به خانه ببرید ممکن است برای استفاده انسان ها مناسب نباشند. ممکن است اینگونه غذاها مشکلات عدیده ای را برای شما ایجاد کنند:

 

  • در غذاهای پرخطر که در درجه حرارت نامناسب نگهداری شده اند، احتمال رشد باکتری های مسموم کننده افزایش پیدا می کند.
  • بررسی دستی غذا توسط مصرف کننده می تواند احتمال آلوده شدن غذاها را تا چند برابر افزایش دهد.
  • غذاهای خام و یا پخته سالم در صورت تماس با غذای آلوده می توانند آلوده شوند.
  •  
    هیچ قانونی وجود ندارد که رستوران ها را از دادن غذا به مشتری ها در داخل کیسه منع کند.

     

 

نکات مهم:

 

  • اگر خدمه یک رستوران به وضعیت خود و محیط اطرافشان اهمیت چندانی ندهند، کمتر امکان دارد که به غذای شما اهمیت بدهند.
  • غذاهای گرم باید داغ سرو شوند و غذاهای سرد، خنک سرو شوند.
  •  
  • اگر به سلامت غذا شک کردید، از خوردن آن صرف نظر کنید.

 

 

 

  • از خرید غذاهایی که ظاهر دلچسبی ندارند و به نظر می رسد که برای مدت زمانی طولانی در معرض هوای اتاق قرار داده شده اند، جداً پرهیز کنید.
     
  • زمانی که گوشت و مرغ، خورد می شوند باید بلافاصله پخته شوند. نباید آنقدر آنها را نگه داریم که رنگ اصلی خود را از دست داده و متمایل به بنفش شوند.
  • استیک و کباب باید طبق سلیقه شما پخته شوند. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:, توسط حسن
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :